ÍNDEX DE RECEPTES

25 d’abril del 2011

MONA 2011

Aquesta Mona ens ha agradat molt, és un pastís Sara, que no l'havia fet mai però crec que no serà l'última vegada! perquè m'ha agradat, ens ha agradat molt!!! i fet a casa queda boníssim! D'entrada la Sara sembla un pastís empalagòs, perquè va tot cobert de crema de mantega, però si li dones el punt just, una capa fina, és molt agradable al paladar amb la combinació del pa de pessic, la melmelada i l'ametlla torrada.
Animeu-vos i feu-la!
MONA
Ingredients
Pel bescuit o pa de pessic
- 4 ous
- 320 g de sucre
- 190 g de llet
- 190 g d'oli de girasol
- 320 g de farina
- 1 sobre de llevat de pastisseris (tipus Royal)
Pel farciment i la cobertura
- Melmelada d'albercoc (250-300 g)
- 350 g de mantega
- 120 g de llet
- 120 g de sucre glça
- 40 g de cacau pur en pols
- 150 g d'ametlla crua a trossets o laminada
- Ous de xocolata
Preescalfem el forn  a 180º
A la safta del forn estenem l'ametlla laminada i la torre, vigilant que no es cremi, anem girant amb una espàtula. Quna ja està roseta la traiem i deixem refredar.
Elaboració del bescuit o pa de pessic
Posar la papallona. Posem els ous i el sucre i programem 6 minuts, temperatura 37º, velocitat 3 i 1/2.Acabat el temps, programem 6 minuts, sense temperatura, velocitat 3 i 1/2. Sense traure la tapa del got, incorporem l'oli i la llet, programem 6 segon, velocitat 2. Afegim la farina, el llevat i el pessic de sal, barregem progrmant 15 segons a velocitat 2. Acabat aquest pas, traiem la papallona i amb l'espàtula donem unes voltes, de dalt a baix.
Aboquem la barreja en el motlle que tindrem preparat, engreixat i enfarinat.
Enfornem uns 30-35 minuts a 1801 (el forn preescalfat a 180º)
Per a comprovar si ja està cuit, amb un pal de broqueta o agulla, el punxem, si surt net serà senyal que està cuit. El deixem refredar.
Elaboració de la cobertura
Amb el got de la Thermomix net, posem la papallona, la mantega,  la llet i el sucre glaç, programem 3 minuts a velocitat 3. Traiem la meitat de la crema de mantega i reservem en un bol. Amb la resta de crema de mantega que queda al got hi afegim el cacau en pols i programem 30 segons a velocitat 3, reservem en un bol.
Quan el bescuit ja està fred, desemmotllem (si ens ha quedat amb una mica de muntanyeta, ho tallem perquè quedi ben pla) i partim per la meitat. Repartim la melmelada d'albercoc per tota la base i tapem amb l'altra meitat. Amb la crema de mantega blanca cobrirem tot el bescuit, el damunt i els costats. Anem cobrint amb l'ametlla laminada torrada, que quedi ben coberta.
Omplirem una mànega pastissera amb la crema de mantega de cacau, (amb la boquilla arrissada), i decorarem al nostre gust. Posarem els ous de xocolata i el plumalls de colors i ja teindrem la mona acabada!!
Espero que us agradi força!!
(Aquesta recepta me l'ha passat la meva amiga Eulàlia, és una recepta de Montse Prats)


26 comentaris:

Lo forner de Ponent ha dit...

és PRE-CI-O-SA! enhorabona! Vaig fer bunyols abans-d'ahir i vaig fer servir el truc de l'anís amb el difusor que vaig veure fer a un pastisser i que comentes al teu post del bunyols! Espero que hagis passats uns bons dies!

Besets,

Roger

La Taula d'en Bernat ha dit...

T'ha quedat una mona molt maca i, això segur, com feta a casa, res!!! Mai he fet la mona com una Sara, però he vist que la Gemma de "La cuina de casa" també la prepara així. Me l'anoto per l'any que ve!

Petons!
La Taula d'en Bernat

María José Andreu Granados ha dit...

Te ha quedado fantástica, yo la he hecho pero no le he puesto plumas, que buena.
besoss guapaaaaa

starbase ha dit...

Sí que ens agrada molt, sí :)

QUIMA ha dit...

Quina pinta tan bona que te aquesta mona ¡¡¡¡ Mare meva estu fete sunes artistes ¡¡¡

Anònim ha dit...

Quina mona més xula, t'ha quedat molt i molt maca!!!! Us haureu posat les botes, eh?
Petonets!
Sandra

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola!
Què maca i que bona! A veure si l'any vinent la faig i serà sara que tinc moltes ganes de fer-la! Petons

LaMirandolina ha dit...

La miris d'on la miris, és una preciositat i sembla boníssima! Com m'agraden a mi aquestes ametlles filetejades...!

Anniki ha dit...

Una mona fantástica! M'encanta el farcit de dintre amb la mermelada d'albercoc. Mai l'havia viat així com la Sara però té una pinta que no vegis :)

Me la deixo anotada! Un petó :)

Gemma ha dit...

T'ha quedat preciosa! I m'encanta la decoració amb xocolata a tot el voltant...

Cristina ha dit...

No havia vist mai una Sara combinada amb xocolata...t´ha quedat per repetir.

dolorss ha dit...

Molt bona la sara, a casa també ens agrada molt i encara que porti una mica de feina, val la pena . Bonissima es veu !!!

Petons

SILVIA ha dit...

Quina bona pinta! Molt bona idea i molt original. Així vaig agafant idees per l'any que ve! Besets

Paco Becerro ha dit...

ooooh, esto sí que es chulo!!!

Bravo

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

T'ha quedat preciosa, sembla de pastiseria, segur que estava molt bona.
Petons.

Agnès ha dit...

que maca t'ha quedat,per mi es un del pastissos mes bons.petons

Teresa ha dit...

Com que erem colla, tot i que hi havia més mones, se'm va fer curta!!! l'hauré de repetir!!! Entre tots hem fer una bona colla de mones!
Ja tinc idea de l'any vinents... 1
Bona setmana, curteta, per tothom!!
petons

MaryLou ha dit...

Quina pinta!!!!! t'ha quedat preciosa!!! aquesta no l'he fet mai.Em quedo la recepta!
Petonets

Eulàlia ha dit...

Artista!!!!

ANNAFS ha dit...

M' encanten els pastissos sara, t' ha quedat molt maca.

Anònim ha dit...

En dono fe, estava boníssima!!

Laura

Fem un mos ha dit...

La Sara ens agrada molt, es molt bona idea per una mona, ta quedat preciosa
Petons

Maria Dolores ha dit...

Te ha quedado una mona bonita de verdad me gusta como las adornais asi con plumas.
Saludos

Alfons ha dit...

Quin "curre" de mona : magnifica!!!
Una abraçada

Mª Ángeles Sánchez ha dit...

¡qué bueno tiene que estar esto! Nunca he hecho nada igual.
Acabo de enviar un mensaje, y ha dado error. ¡nada, que hoy no es mi día! Aunque esto ocurre a menudo. Voy a copiarlo por si acaso.
¿sabes quién soy? Pues sí, aparecí por fin.
Entra en mi blog y te enterarás de todo.
Acabo de llegar de correos. Te llegará un paquete el sábado o lunes.
Se me ha olvidado, después de abrir la caja, y sacarlo todo para cerrar bien la caja (que lo había hecho mal), la mermelada de nísperos.
Pero cuando salgan los de mi campo (si no se han estropeado con las últimas lluvias) te mandaré un botecito.
Y se me olvidó contarte que llevas una bolsa de maíz en grano, para hacer rosetas (en Jaén se dice así) o palomitas. Son un recuerdo infantil, y este fin de semana, que estuve allí, me traje unos cuantos paquetes. Te quise mandar uno, de mi querido jaén.
Y una cocinerita.
Espero que te gusten.

Teresa ha dit...

Hola Mª Angeles!!! gràcias!! ya te he dicho que no te preocupes!! esperaré tu paquete impaciente... que suerte tienes de tener campo!!!Ya te diré!, de momento un besote guapa!!

Seguidors